Stuen er det rum i huset, hvor vi bruger mest tid sammen med andre. Det er vigtigt, at der er hyggeligt at være og god plads til alle, så man har lyst til at være sammen. Typisk er stuen det rum med dejlig stemning og de bedste siddepladser. Det er vigtigt, at stuen er indrettet, så det passer til ens personlighed. Det kan være med lyse farver og bløde møbler samt med underholdning nok til hele familien og vennerne. Det kan være en god idé at dekorere rummet med nogle fine genstande og tilbehør, så stuen får en hjemlig følelse med plads til både afslapning, hygge og sjov.

Siddepladser

Det mest centrale i stuen er siddepladserne. Afhængig af rummets størrelse kan alt fra sofaer til lænestole eller bænke bruges. Det handler om at finde nogle behagelige møbler, som man får lyst til at slynge sig i. Man skal også overveje, hvor mange siddepladser man har brug for, og hvor ofte de skal bruges, for eksempel hvis man tit har besøg og ønsker at kunne være mange inde i stuen, eller hvis det er nok med nogle få gode pladser og ekstra bænkepladser til sjældne gæster. Sofaer og stole findes i alle størrelser, design og prisklasser, så udvalget er stort, og det er bare om at finde det rigtige.

Stuebordet

At finde det rigtige stuebord er en vigtig del af stuens indretning, da det typisk er omkring dette, de andre møbler bliver placeret. Stilen af bordet skal både matche ens behov og de andre møbler i stuen. Det giver helt forskellige rum, om man har et højt bord med spisestuestole eller et lav sofabord, hvor ens kaffekop, elektronik og ugeblade kan ligge inden for rækkevidde, mens man sidder i de bløde gemakker. Det er tit hen over stuebordet, at man får talt med familien og vennerne, så det er værd at sætte fokus på et godt bord som en del af ens indretning.